Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Иницирањето на вашето искуство за тргување со криптовалути бара суштински активности, вклучително и регистрација на реномирана берза и ефикасно управување со вашите средства. MEXC, истакната платформа во индустријата, обезбедува непречен процес и за регистрација и за сигурно повлекување на фондови. Овој детален водич ќе ве води низ чекорите за регистрирање на MEXC и повлекување средства со сигурност.

Како да се регистрирате на MEXC

Како да регистрирате сметка на MEXC со е-пошта или телефонски број

Чекор 1: Регистрација преку веб-локацијата MEXC

Влезете во веб-локацијата MEXC и кликнете [ Најави се/Регистрирај се ] во горниот десен агол за да влезете на страницата за регистрација.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 2: Внесете го вашиот мобилен телефонски број или адреса на е-пошта и обезбедете валидност на вашиот телефонски број или адреса на е-пошта.

Е-пошта
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Телефонски број
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 3: Внесете ја вашата лозинка за најавување. За безбедност на вашата сметка, проверете дали вашата лозинка содржи најмалку 10 знаци, вклучувајќи големи букви и еден број.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 4: Се појавува прозорец за верификација и пополнете го кодот за потврда. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда на вашата е-пошта или телефон. (Проверете го полето за отпадоци ако не е примена е-пошта). Потоа, кликнете на копчето [Потврди] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 5: Честитки! Успешно креиравте сметка на MEXC преку е-пошта или телефонски број.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Како да регистрирате сметка на MEXC со Google

Покрај тоа, можете да креирате MEXC сметка преку Google. Ако сакате да го направите тоа, ве молиме следете ги овие чекори:

1. Прво, ќе треба да отидете на почетната страница на MEXC и да кликнете [ Најавете се/Регистрирај се ].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Кликнете на копчето [Google].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Ќе се отвори прозорец за најавување, каде што ќе треба да ја внесете вашата адреса за е-пошта или телефон и да кликнете на „Следно“.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Потоа внесете ја лозинката за вашата сметка на Google и кликнете „Следно“.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
5. Кликнете на „Регистрирај се за нова сметка на MEXC“
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
6. Пополнете ги вашите информации за да креирате нова сметка. Потоа [Регистрирај се].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
7. Завршете го процесот на верификација. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда на вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот и кликнете [Потврди].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
8. Честитки! Успешно креиравте сметка на MEXC преку Google.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Како да регистрирате сметка на MEXC со Apple

1. Алтернативно, можете да се регистрирате користејќи Single Sign-On со вашата сметка на Apple со посета на MEXC и кликнување на [ Log In/Sign Up ].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC2. Изберете [Apple], ќе се појави скокачки прозорец и од вас ќе биде побарано да се најавите на MEXC користејќи ја вашата сметка на Apple.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Внесете го вашиот Apple ID и лозинка за да се најавите на MEXC.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Кликнете на „Регистрирај се за нова MEXC сметка“
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
5. Пополнете ги вашите информации за да креирате нова сметка. Потоа [Регистрирај се].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
6. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда во вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот и кликнете [Потврди].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
7. Честитки! Успешно креиравте сметка на MEXC преку Apple.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Како да регистрирате сметка на MEXC со Telegram

1. Можете исто така да се регистрирате користејќи ја вашата сметка на Telegram со посета на MEXC и кликнување на [ Најави/Регистрирај се ].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Изберете [Telegram], ќе се појави скокачки прозорец и од вас ќе биде побарано да се најавите на MEXC користејќи ја вашата сметка на Telegram.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Внесете го вашиот телефонски број за да се најавите на MEXC.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Барањето ќе го добиете во Telegram. Потврдете го тоа барање.

5. Прифатете го барањето на веб-страницата на MEXC.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
6. Кликнете на „Регистрирај се за нова MEXC сметка“
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
7. Пополнете ги вашите информации за да креирате нова сметка. Потоа [Регистрирај се].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
8. Ќе добиете 6-цифрен код за потврда во вашата е-пошта или телефон. Внесете го кодот и кликнете [Потврди].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
9. Честитки! Успешно креиравте сметка на MEXC преку Telegram.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Како да регистрирате сметка на апликацијата MEXC

Можете да се регистрирате за сметка на MEXC со вашата адреса на е-пошта, телефонски број или вашата сметка на Apple/Google/Telegram на апликацијата MEXC лесно со неколку допири.


Чекор 1: Преземете и инсталирајте ја апликацијата MEXC

 • Посетете ја App Store (за iOS) или Google Play Store (за Android) на вашиот мобилен уред.
 • Пребарајте „MEXC“ во продавницата и преземете ја апликацијата MEXC.
 • Инсталирајте ја апликацијата на вашиот уред.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Чекор 2: Отворете ја апликацијата MEXC

 • Лоцирајте ја иконата на апликацијата MEXC на почетниот екран на вашиот уред или во менито со апликации.
 • Допрете на иконата за да ја отворите апликацијата MEXC.

Чекор 3: Пристапете до страницата за најавување

 • Допрете ја горната лева икона, а потоа, ќе најдете опции како „Најави се“. Допрете на оваа опција за да продолжите на страницата за најавување.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Чекор 4: Внесете ги вашите ингеренции

 • Изберете [Email] или [Phone Number] и внесете ја вашата e-mail адреса/телефонски број.
 • Направете сигурна лозинка за вашата сметка на MEXC.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Направете сигурна лозинка за вашата сметка.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Забелешка:
 • Вашата лозинка мора да содржи најмалку 10 знаци, вклучувајќи една голема буква и еден број.

Чекор 5: Потврда (ако е применливо)

 • Ќе добиете 6-цифрен код за потврда на вашата е-пошта или телефон.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 6: Пристапете до вашата сметка
 • Секоја чест! Успешно креиравте сметка на MEXC.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Или можете да се регистрирате на апликацијата MEXC користејќи Google, Telegram или Apple.

Чекор 1: Изберете [ Apple ], [Google] или [Telegram] . Ќе ви биде побарано да се најавите на MEXC користејќи ги вашите сметки на Apple, Google и Telegram.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 2: Прегледајте го вашиот Apple ID и кликнете [Продолжи].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 3: Ресетирајте ја вашата лозинка.
 • Вашата сметка е регистрирана, а ресетирањето на лозинката ќе биде испратено на вашата е-пошта.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Чекор 4: Пристапете до вашата сметка.
 • Секоја чест! Успешно креиравте сметка на MEXC.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Не може да се прими СМС код за потврда на MEXC

Ако не можете да го добиете кодот за потврда на СМС на вашиот мобилен телефон, тоа може да се должи на причините наведени подолу. Следете ги соодветните упатства и обидете се повторно да го добиете кодот за потврда.

Причина 1: СМС услугите за мобилни броеви не може да се обезбедат бидејќи MEXC не нуди услуга во вашата земја или регион.

Причина 2: Доколку имате инсталирано безбедносен софтвер на вашиот мобилен телефон, можно е софтверот да ја пресретнал и блокирал СМС-пораката.
 • Решение : отворете го вашиот мобилен безбедносен софтвер и привремено оневозможете го блокирањето, а потоа обидете се повторно да го добиете кодот за потврда.

Причина 3: Проблеми со вашиот мобилен оператор, т.е. застој на портата на SMS или други абнормалности.
 • Решение : Кога портата за СМС на вашиот мобилен оператор е пренатрупана или има абнормалности, тоа може да предизвика одложување или губење на испратените пораки. Контактирајте со вашиот мобилен оператор за да ја потврдите ситуацијата или обидете се повторно подоцна за да го добиете кодот за потврда.

Причина 4: Премногу брзо беа побарани кодови за потврда на СМС.
 • Решение : кликнувањето на копчето за испраќање на СМС-кодот за потврда премногу пати последователно може да влијае на вашата способност да го примате кодот за потврда. Ве молиме почекајте некое време и обидете се повторно подоцна.

Причина 5: Слаб или никаков сигнал на вашата моментална локација.
 • Решение : Ако не можете да примате СМС или имате одложување во примањето СМС, тоа е веројатно поради слаб или никаков сигнал. Обидете се повторно на локација со подобра јачина на сигналот.

Други проблеми:
исклучената мобилна услуга поради недостиг на плаќање, целосно складирање на телефонот, потврдата за СМС означена како спам и други ситуации, исто така, може да ве спречат да добивате кодови за потврда на СМС.

Забелешка:
ако сè уште не можете да добивате кодови за потврда на СМС откако ќе ги пробате горенаведените решенија, можно е да сте го ставиле на црната листа на испраќачот на СМС. Во овој случај, контактирајте ја услугата за корисници преку Интернет за помош.

Што да направите ако не ја добивате е-поштата од MEXC?

Ако не сте ја добиле е-поштата, ве молиме обидете се со следниве методи:
 1. Осигурете се дека сте ја внеле точната адреса на е-пошта кога се регистрирате;
 2. Проверете ја вашата папка за спам или други папки;
 3. Проверете дали е-пораките се испраќаат и примаат правилно на крајот на клиентот за е-пошта;
 4. Обидете се да користите е-пошта од мејнстрим провајдер како што се Gmail и Outlook;
 5. Проверете го вашето сандаче повторно подоцна, бидејќи може да има доцнење на мрежата. Кодот за верификација важи 15 минути;
 6. Ако сè уште не ја примате е-поштата, можеби е блокирана. Од вас ќе се бара рачно да го ставите доменот на е-пошта MEXC пред да се обидете повторно да ја примите е-поштата.

Ве молиме наведете ги следните испраќачи (бела листа на домен за е-пошта):

Бела листа за име на домен:
 • mexc.врска
 • mexc.sg
 • mexc.com

Бела листа за адреса на е-пошта: Забелешка : Откако ќе се завршат поставките за белата листа, почекајте 10 минути пред да се обидете да го примите кодот за потврда на е-поштата, бидејќи може да потрае некое време за да стапи на сила белата листа за одредени даватели на услуги за е-пошта.

Како да се подобри безбедноста на сметката MEXC

1. Поставки за лозинка: Ве молиме поставете сложена и единствена лозинка. За безбедносни цели, погрижете се да користите лозинка со најмалку 10 знаци, вклучувајќи најмалку една голема и мала буква, еден број и еден посебен симбол. Избегнувајте користење очигледни обрасци или информации кои се лесно достапни за другите (на пр. вашето име, адреса на е-пошта, роденден, мобилен број итн.).

 • Формати на лозинки кои не ги препорачуваме: lihua, 123456, 123456abc, test123, abc123
 • Препорачани формати на лозинки: Q@ng3532!, iehig4g@#1, QQWwfe@242!

2. Промена на лозинки: Ви препорачуваме редовно да ја менувате лозинката за да ја подобрите безбедноста на вашата сметка. Најдобро е да ја менувате лозинката на секои три месеци и секој пат да користите сосема друга лозинка. За побезбедно и поудобно управување со лозинка, ви препорачуваме да користите управувач со лозинки како што се „1Password“ или „LastPass“.

 • Покрај тоа, ве молиме чувајте ги вашите лозинки строго доверливи и не ги откривајте на други лица. Персоналот на MEXC никогаш нема да ја побара вашата лозинка под никакви околности.

3. Дво-факторна автентикација (2FA)
Поврзување на Google Authenticator: Google Authenticator е динамична алатка за лозинка лансирана од Google. Од вас се бара да го користите вашиот мобилен телефон за да го скенирате бар-кодот обезбеден од MEXC или да го внесете клучот. Откако ќе се додаде, на секои 30 секунди ќе се генерира важечки 6-цифрен код за автентикација на автентикаторот. По успешно поврзување, треба да го внесете или залепите 6-цифрениот код за автентикација што се прикажува на Google Authenticator секогаш кога ќе се најавите на MEXC.

Поврзување на MEXC Authenticator: може да го преземете и користите MEXC Authenticator на App Store или Google Play за да ја подобрите безбедноста на вашата сметка.

4. Пазете
се од фишинг. Персоналот на MEXC никогаш нема да ве праша за лозинка, СМС или кодови за потврда на е-пошта или шифри на Google Authenticator.

Како да се повлечете на MEXC

Како да продадете крипто преку банкарски трансфер (SEPA)

1. Најавете се на вашиот MEXC , кликнете [Buy Crypto] на горната лента за навигација и изберете [Global Bank Transfer].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

2. Изберете го табот Продај и сега сте подготвени да започнете трансакција за продажба на Fiat
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Додајте сметка за примање . Пополнете ги информациите за вашата банкарска сметка пред да продолжите понатаму со Fiat Sell, а потоа кликнете [Продолжи].

Забелешка: Ве молиме проверете дали банкарската сметка што ја додадовте е под истото име како и вашето име KYC.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Изберете EUR како валута на Fiat за нарачката за продажба на Fiat. Изберете ја сметката за плаќање каде што сакате да примате плаќање од MEXC.

После тоа, кликнете [Потврди и нарачај], потоа кликнете [Продади сега] и ќе бидете упатени на страницата Нарачка.

Забелешка: понудата во реално време се заснова на референтната цена, предмет на периодични ажурирања. Продажната стапка на Fiat се одредува преку управуван флуктуирачки курс.Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
5. Потврдете ги деталите за нарачката во скокачкото поле за потврда и кликнете на [Поднеси] за да продолжите по потврдата

Внесете го шест (6)-цифрениот безбедносен код на Google Authenticator 2FA од вашата апликација Google Authenticator. Потоа кликнете на [Да] за да продолжите со трансакцијата за продажба на Fiat.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC6. Честитки! Вашата продажба на Fiat е обработена. Очекувајте средствата да се кредитираат на вашата назначена сметка за плаќање во рок од 2 работни дена.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Како да продадете крипто преку P2P на MEXC

Продавајте Crypto преку P2P на MEXC (веб-страница)

1. Најавете се на вашиот MEXC , кликнете [Buy Crypto] и изберете [P2P Trading].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. На страницата за трансакција, кликнете на [Sell] и изберете ја валутата што сакате да ја продадете (USDT е прикажан како пример) и кликнете [Sell USDT].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

3. Внесете го износот (во вашата фиат валута) или количината (во крипто) што сакате да ја продадете.

Додајте го вашиот начин на наплата, штиклирајте го полето и кликнете на [Sell USDT].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Кога е на страницата за нарачка, на трговецот P2P му се доделуваат 15 минути за да го изврши плаќањето на вашата одредена банкарска сметка. Прегледајте ги [Информациите за нарачката] прецизно. Потврдете дека името на сметката претставено на [Метод на собирање] се усогласува со вашето регистрирано име на MEXC; несогласувањата може да резултираат со отфрлање на нарачката од страна на трговецот P2P.

Користете го полето за разговор во живо за комуникација во реално време со трговците, олеснувајќи ја брзата и ефикасна интеракција.

Забелешка: Продажбата на криптовалути преку P2P исклучиво ќе биде олеснета преку сметката на Fiat. Пред да ја започнете трансакцијата, проверете дали вашите средства се достапни на вашата сметка на Fiat.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC5. Откако успешно ќе ја примите вашата уплата од трговецот P2P, ве молиме означете го полето [ Плаќањето е примено ]. Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
6. Кликнете на [ Потврди ] за да продолжите со нарачката за продажба на P2P;
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC7. Ве молиме внесете го шест (6)-цифрениот безбедносен код од вашата апликација Google Authenticator. Потоа, кликнете на [Да] за да ја завршите трансакцијата за продажба на P2P.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
8. Честитки! Вашата нарачка за продажба на P2P е успешно завршена.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
За да ги прегледате вашите минати трансакции P2P, едноставно кликнете на копчето Нарачки . Ова ќе ви овозможи сеопфатен преглед на сите ваши претходни P2P трансакции за лесно упатување и следење.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXCПродавајте крипто преку P2P на MEXC (апликација)

1. Отворете ја вашата апликација MEXC и кликнете на [Повеќе].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Изберете [Buy Crypto].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Изберете P2P.

На страницата за трансакција, кликнете на [Sell] и изберете ја валутата што сакате да ја продадете, а потоа кликнете [Sell USDT].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

4. Внесете ја сумата (во вашата фиат валута) или количината (во крипто) што сакате да ја продадете.

Додајте го вашиот начин на наплата, штиклирајте го полето и кликнете на [Sell USDT].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

5. Проверете ги информациите за нарачката. Ве молиме проверете дали името на сметката прикажано на методот Колекција се совпаѓа со вашето регистрирано име MEXC. Во спротивно, трговецот P2P може да ја одбие нарачката

Откако успешно ќе ја примите вашата уплата од трговецот P2P, допрете на [ Примено плаќање ].

Кликнете на [ Потврди ] за да продолжите со нарачката за продажба на P2P.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
6. Внесете ја шестцифрената безбедносна шифра генерирана од вашата апликација Google Authenticator за да ја обезбедите трансакцијата за продажба на P2P. Погледнете го сеопфатниот водич за безбедно ослободување на токени во P2P. Откако ќе го внесете, кликнете [Да] за да ја финализирате и комплетирате нарачката за продажба на P2P.

Честитки, вашата трансакција за продажба на P2P сега е успешно завршена!

Забелешка: За да се изврши продажба на криптовалута преку P2P, трансакцијата исклучиво ќе ја користи сметката на Fiat. Затоа, од клучно значење е да потврдите дека вашите средства се достапни на вашата сметка на Fiat пред да ја започнете трансакцијата.


Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

7. Одете до горниот десен агол и изберете го менито Overflow. Лоцирајте и кликнете на копчето Нарачки . Ова ќе ви овозможи пристап до сеопфатна листа на сите ваши претходни P2P трансакции за лесно гледање и повикување.

Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC


Како да се повлече крипто на MEXC

Повлечете го Crypto на MEXC (веб-страница)

1. Најавете се на вашиот MEXC , кликнете на [Wallets] и изберете [Withdraw].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Изберете го криптото што сакате да го повлечете.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Пополнете ја адресата за повлекување, мрежата и износот за повлекување, а потоа кликнете [Submit].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

4. Внесете ги кодовите за потврда на е-пошта и Google Authenticator и кликнете на [Submit].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
5. После тоа, почекајте успешно да заврши повлекувањето.

Можете да кликнете на [Track status] за да го видите вашето повлекување.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Повлечете го Crypto на MEXC (апликација)

1. Отворете ја вашата апликација MEXC, кликнете на [Паричници].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Допрете на [Повлечете] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Изберете го криптото што сакате да го повлечете. Овде, ние користиме USDT како пример.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Изберете [Повлекување на синџирот].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
5. Внесете ја адресата за повлекување, изберете ја мрежата и пополнете го износот за повлекување. Потоа, допрете на [Потврди].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

6. Откако ќе потврдите дека информациите се точни, кликнете [Потврди повлекување].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

7. Внесете ги шифрите за потврда на е-пошта и Google Authenticator. Потоа, допрете на [Поднеси].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

8. Откако ќе се поднесе барањето за повлекување, почекајте да се кредитираат средствата.

Повлечете Crypto преку внатрешен трансфер на MEXC (веб-страница)

1. Најавете се на вашиот MEXC , кликнете на [Wallets] и изберете [Withdraw].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Изберете го криптото што сакате да го повлечете.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Изберете [MEXC users] . Во моментов можете да префрлите користејќи UID, мобилен број или адреса на е-пошта.

Внесете ги информациите подолу и износот на трансферот. После тоа, изберете [Поднеси].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Внесете ги кодовите за потврда на е-пошта и Google Authenticator и кликнете на [Submit].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
5. После тоа, трансферот е завршен.

Можете да кликнете на [Check Transfer History] за да го видите вашиот статус.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

Повлечете Crypto преку внатрешен трансфер на MEXC (апликација)

1. Отворете ја вашата апликација MEXC, кликнете на [Паричници].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Допрете на [Повлечете] .
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
3. Изберете го криптото што сакате да го повлечете. Овде, ние користиме USDT како пример.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
4. Изберете [MEXC Transfer] како метод за повлекување.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
5. Моментално можете да префрлите користејќи UID, мобилен број или адреса на е-пошта.

Внесете ги информациите подолу и износот на трансферот. После тоа, изберете [Поднеси].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

6. Проверете ги вашите информации и допрете [Потврди].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC

7. Внесете ги шифрите за потврда на е-пошта и Google Authenticator. Потоа, допрете на [Потврди].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
8. После тоа, вашата трансакција е завршена.

Можете да допрете на [Check Transfer History] за да го видите вашиот статус.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Работи што треба да се забележат
 • Кога повлекувате USDT и други криптоми кои поддржуваат повеќе синџири, проверете дали мрежата одговара на вашата адреса за повлекување.
 • За повлекувања потребни за белешки, копирајте ја точната белешка од платформата за примање пред да ја внесете за да спречите загуба на средства.
 • Ако адресата е означена [Невалидна адреса], прегледајте ја адресата или контактирајте со Службата за корисници за помош.
 • Проверете ги надоместоците за повлекување за секој крипто во [Withdraw] - [Network].
 • Најдете ја [надоместокот за повлекување] за одредено крипто на страницата за повлекување.

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Зошто не пристигна моето повлекување?

Трансферот на средства ги вклучува следните чекори:

 • Трансакција за повлекување иницирана од MEXC.
 • Потврда за блокчејн мрежата.
 • Депонирање на соодветната платформа.

Вообичаено, TxID (ID на трансакција) ќе се генерира во рок од 30-60 минути, што покажува дека нашата платформа успешно ја заврши операцијата за повлекување и дека трансакциите се во тек на блокчејнот.

Сепак, можеби ќе биде потребно извесно време за одредена трансакција да биде потврдена од блокчејнот, а подоцна и од соодветната платформа.

Поради можна преоптовареност на мрежата, може да има значително доцнење во обработката на вашата трансакција. Може да го користите ID на трансакцијата (TxID) за да го побарате статусот на трансферот со истражувач на блокчејн.

 • Ако истражувачот на блокчејн покаже дека трансакцијата е непотврдена, ве молиме почекајте процесот да се заврши.
 • Ако пребарувачот на блокчејн покаже дека трансакцијата е веќе потврдена, тоа значи дека вашите средства се успешно испратени од MEXC и не можеме да обезбедиме дополнителна помош за ова прашање. Ќе треба да го контактирате сопственикот или тимот за поддршка на целната адреса и да побарате дополнителна помош.

Важни упатства за повлекување криптовалути на платформата MEXC

 1. За крипто што поддржува повеќе синџири како USDT, ве молиме погрижете се да ја изберете соодветната мрежа кога поднесувате барања за повлекување.
 2. Ако крипто за повлекување бара МЕМО, погрижете се да го копирате точниот MEMO од платформата за примање и прецизно да го внесете. Во спротивно, средствата може да бидат изгубени по повлекувањето.
 3. Откако ќе ја внесете адресата, ако страницата покажува дека адресата е неважечка, ве молиме проверете ја адресата или контактирајте ја нашата онлајн служба за корисници за дополнителна помош.
 4. Надоместоците за повлекување варираат за секоја крипто и може да се видат по изборот на крипто на страницата за повлекување.
 5. Можете да го видите минималниот износ за повлекување и надоместоците за повлекување за соодветниот крипто на страницата за повлекување.

Како да го проверам статусот на трансакцијата на блокчејнот?

1. Најавете се на вашиот MEXC, кликнете на [Wallets] и изберете [Transaction History].
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
2. Кликнете на [Повлекување] и тука можете да го видите статусот на вашата трансакција.
Како да се регистрирате и да се повлечете на MEXC
Thank you for rating.